Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/benbuljongensdag.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/benbuljongensdag.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/benbuljongensdag.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/benbuljongensdag.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Vad är benbuljongens dag?

Det var inte speciellt många generationer sedan som benbuljong var något helt naturlig, det puttrade buljong i de flesta hem och många hade sina egna trix och hemliga knep för att få smak och konsistens som de ville. Man hade helt andra tankar kring hur man skulle ta tillvara på råvaror, alla delar på djuret var viktiga och hade ett syfte. Vår önskan är att det blir så igen – något helt naturligt.

Numera ses tyvärr benbuljong som något konstigt och kanske gammalmodigt till ”förmån” får vårt moderna liv anser man sig inte längre ha tid med långkok. Uddadetaljer som märgben, benknotor och liknande finns dessutom nästan aldrig framme i charken vilket gör dem svårare att hitta och omständligare att köpa.

Vi är i vårt samhälle bortkopplat från vår mats ursprung och vilken process som faktiskt sker innan maten hamnar i butiken. Det vi stoppar i oss varje dag har en otroligt stor inverkan på vårt välmående och vi har låtit tolkningen av vad som är riktig mat glömmas bort och ofta ersättas av reklamvärderingar.

Under de senaste åren så har det dock skett en liten förändring och många har börjat återupptäcka de fina hälsofördelarna som en äkta benbuljong har.

Hälsa som livsstil och Under vårt tak vill uppmärksamma äkta benbuljong och alla dess hälsofördelar lite extra så tillsammans har vi skapat dagen Benbuljongensdag! Benbuljongensdag kommer att stå i kontrast till dagar som t.ex. kanelbullens- och lösgodisetsdag, vi vill skapa något som främjar hälsa och välmående.

På denna sida finns mängder med fina recept på olika sorters buljonger, en massa tips och trix samt information och upplysning om benbuljongens fantastiska hälsofördelar.

Vår gemensamma önskan med detta är att visa på att verklig hälsa börjar med riktig mat, kraften i ren och naturlig mat är så mycket större än man kan ana. Genom aktiva val i vardagen och med, oftast, små och enkelt förändringar kan man bygga en fantastisk grund för en stark hälsa i sin egen kropp.

Mycket nöje önskar
Johan, Rebecca, Jenny & Magnus

  3 comments for “Vad är benbuljongens dag?

 1. Sandra
  8 november, 2015 at 20:21

  Hej! Det här var nåt nytt för mig och absolut nånting jag tänker testa på! =)
  Undrar dock om ni vet vart man kan köpa färdigkokt, hälsosam buljong i Stockholm, om man inte har tid att laga själv? Helst då buljong utan t ex palmolja, glukossirap, stärkelse m.m.

  Tack på förhand!

  Mvh
  Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *