Kycklingbuljong

Kycklingbuljong är väldigt enkelt att göra och passar perfekt som bas i soppor eller bara att dricka en värmande kopp på en kall dag. Buljong har många hälsofördelar, om du vill läsa mer om det kan du ta en titt på det här inlägget: Några anledningar varför benbuljong är bra för dig I receptet använder vi oss av en slow cooker…

Läs mer »

Benbuljong

Att koka sin egen benbuljong kanske för många låter som både omständligt och besvärligt men det är verkligen helt tvärt om. Vi använder oss dessutom av en Crock-Pot (långsamkokare) för att göra det, om möjligt, ännu enklare. ”Släng” i några märgben, lite benknotor och liknande i grytan, smaksätt med kryddor, fyll upp med vatten och tryck på start. Svårare är…

Läs mer »

Nötbuljong

När jag kokar buljong hemma brukar jag göra detta i en slow cooker av märket crockpot, fördelarna med att använda en långsamkokare är att den drar betydligt mindre ström än spisen och personligen tycker jag det känns säkrare att lämna den på när jag inte är hemma än att ha en stor gryta på spisen. När du är klar med din…

Läs mer »

Skaldjursbuljong

Efter en kräftskiva blir det alltid mängder mer skal över från kräftorna och dessa är perfekta att spara och koka buljong på. I tidigare inlägg har vi skrivit om buljong och varför det är väldigt nyttigt och läkande att koka sin egen. Även om skaldjursbuljong inte bildar gelatin på samma sätt som benbuljong från till exempel nöt innehåller det fortfarande en massa nyttigheter.…

Läs mer »